zondag 25 februari 2018

Rammenassoep (met wortel)

Deze zelf uitgevonden soep vindt mijn vriend Jimmy erg lekker. Ikzelf ben er niet zo'n fan van omdat ik de radijsachtige nasmaak van rammenas niet zo aangenaam vind. Voor mensen die zich hier niet aan storen, is het zeker wel een aanrader! De soep is veganistisch als je de honing vervangt door agave- of ahornsiroop.

Wat heb je nodig?
Ingrediƫnten voor 4 personen:
  • 1 grote rammenas
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 2 teentjes look
  • 1,5 l groentebouillon (1,5 l water met 30 gr Tellofix)
  • 1 tl gember
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 el honing (of agavesiroop/ahornsiroop)
  • Olijfolie
  • Peper


Hoe bereid je het?
  1. Snijd de ui en wortel in grove stukken en fruit deze vervolgens in een grote kookpot met wat olijfolie.
  2. Zet de waterkoker op met 1,5 l water.
  3. Schil de rammenas en snijd deze eveneens in grove stukken. Voeg deze toe aan de andere groenten in de kookpot en bak nog ongeveer 3 min. Pers de teentjes knoflook boven de kookpot en doe er een tl gember en nootmuskaat bij. Kruid naar eigen smaak met nog een beetje peper.
  4. Voeg het gekookt water en 30 gr Tellofix (groentebouillon) toe. Laat het geheel ongeveer 30 min. koken. 
  5. Mix de soep met een staafmixer en roer er nadien een el honing door.
  6. Laat de soep nog eventjes pruttelen.


Smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten