vrijdag 23 februari 2018

Overheerlijk krachtbananenbrood met teffmeel, gedroogde veenbessen & walnoten

Dit broodje smaakt echt heerlijk zoet terwijl er toch geen suiker in zit... Teff is bovendien een oergraan dat veel energie geeft! Bananenbrood is zalig als ontbijt of tussendoortje. Als veganist kan je de eieren vervangen door meer speltmelk en je hebt ook een erg lekker broodje.

Wat heb je nodig?
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gr teffmeel
  • 50 gr havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 ml speltmelk
  • een tl vanille-extract
  • een mespunt vijfkruidenpoeder
  • een mespunt speculaaskruiden
  • een snufje zout
  • 80 gr gedroogde veenbessen
  • 65 gr walnoten in stukjes
  • 30 gr hennepzaad

  • een siliconen cakeblik
  • oven op 180 °C


Hoe bereid je het?
  1. Prak de bananen fijn.
  2. Meng de banaan, eieren, het vanille-extract en de speltmelk tot een romige massa.
  3. Verwarm de oven op 180 °C.
  4. Meng het teffmeel, de havermout, het bakpoeder en de kruiden door het natte mengsel.
  5. Roer de veenbessen, walnoten en het hennepzaad erdoorheen.
  6. Lepel het in een siliconen bakblik en strijk de bovenkant glad.
  7. Bak 40-45 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C. Je kunt controleren of je bananenbrood gaar is door er een mes of prikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is je broodje klaar! 
  8. Haal uit de oven en plaats op een rooster om af te koelen voor je er stukken van snijdt.
1 broodje = 10 plakken


Smullen maar! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten