vrijdag 16 februari 2018

Gevulde paprika's met lamsgehakt

Dit gerecht is een avondmaal waar je mij altijd mee kan plezieren! s' Avonds eet ik nooit koolhydraten. Vandaar dat er geen rijst of iets dergelijks in mijn gevulde paprika's verwerkt zit. Ik mis deze koolhydraten niet en blijf op deze manier gemakkelijker op gewicht. Qua voedingscombinatie is dit eigenlijk ook gezonder. We mogen namelijk in principe geen eiwitrijke voeding combineren met zetmeelrijke voeding. Maar houd je niet in om er bv. pasta of rijst bij te koken als je dat wenst! Ik eet altijd ongeveer 100 gr gebakken vlees of vis 's avonds. In dit recept staat dat je 170 gr lamsgehakt nodig hebt. Dit komt omdat lamsgehakt enorm krimpt tijdens het bakken...


Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor één persoon:
  • 2 paprika's (rode en gele paprika's smaken het lekkerste)
  • 170 gr lamsgehakt
  • een middelgrote ui
  • een halve courgette
  • een klein potje geconcentreerde tomatenpuree
  • geraspte kaas (bv. emmentaler of grana padano)
  • een klein teentje knoflook
  • een kleine tl kurkuma
  • een kleine tl pizzakruiden
  • peper en zout
  • olijfolie


Hoe bereid je het?
  1. Snijd ongeveer 1cm onder het steeltje van de paprika's een kapje af en verwijder de zaadlijsten.
  2. Pel en hak de ui en de knoflook. Stoof ze glazig in een diepe pan met olijfolie.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Voeg het gehakt toe aan de ui & de knoflook en laat het op een middelmatig vuur bakken onder geregeld roeren.
  5. Snijd een halve courgette in kleine stukjes en meng dit met de andere ingrediënten in de pan.
  6. Voeg vervolgens een potje geconcentreerde tomatenpuree toe en kruid met een tl kurkuma, pizzakruiden en naar eigen smaak peper en zout. Roer dit alles goed door elkaar.
  7. Vul de paprika's op met het mengsel uit de pan. Strooi er bovenaan wat gemalen kaas over of zet de kapjes van de paprika's er terug op.
  8. Doe de paprika's in een ovenschotel en zet deze gedurende 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

Laat het smaken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten