donderdag 29 maart 2018

Heerlijke vegetarische quiche met kikkererwten, spinazie & tomaat

Dat ik graag quiche maak, is jullie waarschijnlijk al opgevallen... De reden waarom dat graag doe, is omdat het snel klaar is en omdat je er bovendien oneindig mee kan experimenteren! Dit receptje heb ik speciaal bedacht voor goede vrijdag. Ik had totaal niet verwacht dat kikkererwten zo lekker zouden zijn in een hartige taart... Hopelijk zijn ervaren jullie dezelfde liefde als mij voor deze quiche!

Wat heb je nodig?
  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg (230 gr)
  • 400 gr kikkererwten uit blik (uitlekgewicht: 265 gr)
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tomaten
  • 200 gr verse spinazie of diepgevroren spinazie
  • 3 eieren
  • 250 gr ricotta
  • 80 gr kruidenkaas (bolletje boursin)
  • 50 gr verbrokkelde geitenkaas
  • een handje hazelnoten
  • 1 teentje knoflook
  • basilicum
  • peper & zout
  • olijfolie


Hoe bereid je het?
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Ontrol het bladerdeeg en bekleed er een gepaste, ronde bakvorm mee. Prik een aantal gaatjes in de bodem met een vork en knip het overbodige bakpapier eraf.
  3. Snipper het teentje knoflook fijn en snijd de uien in reepjes. Fruit dit samen in een pannetje met wat olijfolie.
  4. Laat de verse spinazie in een kookpot met een klein beetje water slinken en mix nadien fijn of laat op voorhand 200 gr diepgevroren spinazie ontdooien.
  5. Giet het blik kikkererwten in een zeef en spoel ze onder de kraan tot het stopt met schuimen. Hang de zeef nadien in een kookpot om de kikkererwten te laten uitlekken.
  6. Meng in een diepe kom de ricotta, de kruidenkaas en de eieren. Kruid naar eigen smaak bij met basilicum, peper en zout. 
  7. Voeg achtereenvolgens de gefruite ui met knoflook, de spinazie, de kikkererwten en de hazelnoten toe aan de mengeling en roer goed.
  8. Snijd de tomaten in grove stukken en spatel ze eveneens onder de mengeling.
  9. Verdeel de mengeling over de bladerdeegbodem en werk af met wat verbrokkelde geitenkaas. De quiche is ook best lekker zonder geitenkaas. Dus als je dit niet lust, kan je dit ingrediënt gemakkelijk weglaten.
  10. Schuif de quiche 40 tot 45 min. in de voorverwarmde oven tot de bodem mooi lichtbruin gebakken is en de vulling gestold is. 
  11. Laat afkoelen op een rooster en snijd nadien in stukken.

Wist je dat?
Je knoflook best ongeveer 10 min. laat rusten nadat je het teentje fijngesnipperd hebt? Pas dan zullen alle voedzame stoffen in je gerecht tot zijn recht komen.


Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten