maandag 5 maart 2018

Gevulde bolcourgettes

Het leuke aan gevulde bolcourgettes is dat je er niet veel werk aan hebt, maar toch een mooi ogend en lekker gerecht krijgt! Je kan het serveren als voor- of bijgerecht. Persoonlijk vind ik het een aanrader als voorgerecht met een kaas- of garnaalkroket.

Wat heb je nodig?
Ingrediƫnten voor 3 stuks (1,5 portie):
  • 3 bolcourgettes
  • 2 sjalotjes
  • 1/2 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl pesto
  • Geraspte kaas
  • Pijnboompitjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout


Hoe bereid je het?
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de courgettes en snijd de kopjes eraf.
  3. Hol met een koffielepel de binnenkant uit, maar blijf een centimeter van de randjes af. Gooi de binnenkant niet weg! Die wordt nog gebruikt.
  4. Snijd de knoflook en de sjalotjes fijn. Fruit deze samen met wat olijfolie in een diepe pan.
  5. Maak een halve rode paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de knoflook en sjalot in de pan. 
  6. Doe vervolgens ook de binnenkant van de courgette erbij. Breng op smaak met twee tl pesto en peper & zout naar smaak. 
  7. Vul de courgettes met het mengsel. Strooi er nadien wat pijnboompitjes en geraspte kaas overheen.
  8. Plaats de bolcourgettes in een ovenschaal en zet ze voor zo'n 25 min. in de oven. 
  9. Haal de courgettes uit de oven en serveer ze op een bord met een stuk vlees of vis, een garnaal- of kaaskroket...

Laat het smaken! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten