woensdag 4 april 2018

Chili con carne op Jimmy's wijze

Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor 3 à 4 porties:
  • 500 gr kippengehakt 
  • 2 uien
  • 1 stengel prei
  • een halve rode paprika
  • een halve gele paprika
  • 2 wortels
  • 1 blik kidneybonen (400 gr)
  • 1 pot pastasaus met ricotta (400 gr)
  • 1 blik tomaten in stukjes (400 gr)
  • 1 teentje knoflook
  • gedroogde chili
  • burritokruiden
  • (pikante) spaghettikruiden
  • olijfolie


Hoe bereid je het?
  1. Snipper de knoflook en de uien fijn. Fruit het in een diepe kookpot met een scheutje olijfolie.
  2. Neem een pan klaar en roerbak hierin het gehakt op een matig vuur.
  3. Snijd ondertussen de wortels, paprika en prei in stukjes en voeg ze in deze volgorde toe aan de ui en knoflook in de kookpot. Roer regelmatig.
  4. Giet het blik kidneybonen in een zeef en laat er water over stromen tot het stopt met schuimen. Laat de kidneybonen in de zeef nadien nog wat uitlekken boven een kookpot. 
  5. Voeg vervolgens het gehakt uit de pan toe aan de groenten in de kookpot evenals het blik kidneybonen, de pot pastasaus en het blik tomaten in stukjes. Roer dit alles goed onder elkaar.
  6. Kruid naar eigen smaak met gedroogde chili, burritokruiden en (pikante) spaghettikruiden.
  7. Laat het geheel nog een half uurtje pruttelen en je chili is al klaar! 

TIP
De chili con carne is super lekker op een meergranenwrap! Werk af met wat geraspte kaas.

Geniet ervan!  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten