zaterdag 23 februari 2019

Vegan abrikoos-faux grasspread

Deze heerlijke spread lijkt me een aangenaam vegan hapje voor een feest! Uiteraard moet je wel voor de smaak van faux gras te vinden zijn... Moeilijk is het recept zeker en vast niet. Dus je moet hiervoor geen grote keukenprins(es) zijn. Ook bij een (vegan) kaasschotel zal deze abrikoos-fauxgrasspread volgens mij perfect matchen!


Wat heb je nodig om +/- 4  grote meerzadencrackers te beleggen?
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 50 gr faux gras
  • 2 stevige tl hazelnootpasta (als je dit niet in huis hebt kan je ook hazelnootmeel gebruiken met een scheutje notenolie)
  • een flinke snuf speculaaskruiden (naar eigen smaak)
  • eventueel enkele hazelnoten voor de afwerking


Hoe bereid je het?
  1. Laat de abrikozen een tiental min. weken in heet water.
  2. Haal ze er vervolgens uit en laat ze een vijftal min. afkoelen. Dit doe ik omdat ik vermoed dat de houdbaarheid van de faux gras zal verkorten als er warme abrikozen door worden gemixt. Uiteraard is dit niet van belang als je de spread meteen gaat gebruiken
  3. Doe vervolgens alle ingrediënten samen in de mixer. Voeg naar eigen smaak speculaaskruiden toe.
  4. Beleg meerzadencrackers met de abrikoos-faux grasspread en werk eventueel af met enkele losse hazelnoten.
Goed afgesloten kan je de spread ongeveer 1 week bewaren in de koelkast.

Geniet ervan! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten