woensdag 6 februari 2019

Wrappizza met vol-au-vegan

Jimmy vertelde mij enkele dagen geleden over een pizzeria waar ze pizza's met vol-au-vent verkopen. Dat was voor mij een inspiratiebron om zelf een pizza te bedenken met vol-au-vegan. Uiteindelijk ben ik enorm tevreden over het resultaat. Het is erg lekker, maar daarnaast zitten er zowel 'kipstukjes' als 'balletjes' in wat er voor zorgt dat het qua uitzicht echt wel dicht aanleunt bij vol-au-vent.


Wat heb je nodig voor 2 porties?
  • 2 kleine meergranenwraps (AH)
  • Violife geraspte kaas


Voor de vol-au-vegan
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 150 gr champignons
  • 100 gr fijngehakte spinazie (vers of uit de diepvries)
  • 100 gr kapucijners (gekookt of uit pot)
  • 100 gr vegan kipstukjes
  • 200 ml plantaardige room
  • 1 tl citroensap
  • een scheutje sojasaus
  • 1/2 blokje groentenbouillon
  • 1 laurierblad
  • nootmuskaat 
  • peterselie (vers of gedroogd)
  • peper
  • olijfolie


Hoe bereid je het?
  1. Laat de vegan kipstukjes in een pan op matig vuur in olijfolie enkele min. bakken.
  2. Snipper de ui en het teentje look fijn. Laat dit in een kookpot op matig vuur met wat olijfolie aanstoven tot de ui glazig wordt.
  3. Snijd ondertussen de champignons in schijfjes. Voeg deze vervolgens toe aan de gestoofde ui.
  4. Als de champignons gekrompen zijn mogen de kipstukjes, de kapucijners, de spinazie, het scheutje sojasaus, het halve bouillonblokje, de plantaardige room, het citroensap & het laurierblad erbij.
  5. Kruid naar eigen smaak af met nootmuskaat, peterselie & peper en laat het geheel vervolgens nog 10-15 min. pruttelen tot de saus een mooie dikte heeft. Het mag namelijk zo meteen niet van de pizza's druipen.
  6. Nadat de vol-au-vegan een tiental min. geprutteld heeft, is het de moment om de oven voor te verwarmen op 200 °C. 
  7. Beleg 2 meergranenwraps met de vol-au-vegan en werk af met geraspte Violife kaas.
  8. Ten slotte plaats je de pizza's een 8-tal min. in de voorverwarmde oven.



Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten