donderdag 31 januari 2019

Extra eiwitrijke vegan kaasspread à la parmigiano 

Naar mijn mening heeft deze vegan kaasspread het meeste weg van Parmezaanse kaas. De geroosterde cashewpasta zorgt voor nog meer kaassmaak dan geweekte cashewnoten. Bovendien is deze notenkaas extra eiwitrijk door de pompoenpittenpasta en het rijsteiwit wat zeker ideaal is voor sporters!


Wat heb je nodig voor +/- 8 porties?
    s
  • 100 gr geroosterde cashewpasta
  • 50 gr paranoten (vooraf 8u geweekt)
  • 10 gr rijsteiwit (poeder)
  • 1 à 1&1/2 el citroensap
  • een klein beetje water (afhankelijk van de hoeveelheid olie in de cashewpasta & hoe smeuiig je de kaas wenst)
  • 1 à 1&1/2 tl pompoenpittenpasta
  • 1 à 2 el edelgistvlokken
  • 1/2 tl mosterd
  • +/- 1 el water (afhankelijk van het oliegehalte van de cashewpasta)
  • snuf gemberpoeder
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf witte peper & zout 

Hoe bereid je het?
Doe de cashewpasta samen met de geweekte paranoten, het rijsteiwit en het citroensap in de blender.
Voeg vervolgens alle overige ingrediënten naar eigen smaak toe en mix opnieuw. Regelmatig proeven terwijl je de kaas maakt is echt belangrijk! Water voeg je naar eigen wens toe om de kaasspread beter smeerbaar te maken.

TIP: De kaas is de volgende dag nog een pak lekkerder als het zuur van het citroensap wat geminderd is & alle smaken goed in elkaar gedrongen zijn. Maak de kaas dus bij voorkeur de dag voor je ervan wil smullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten