woensdag 27 maart 2019

Vegan 'visburger' met pittige avocado-mangosaus

Een burger staat erg snel op tafel en kan daarnaast enorm smaken, vind ik. Vandaar dat ik al afkom met een tweede recept. Bovendien kan je met dit gerecht ook niet-veganisten verrassen! Je krijgt namelijk echt de indruk dat je vis aan het eten bent...


Wat heb je nodig voor 4 broodjes?
  • 4 AH-groentebroodjes (rode biet, paprika of bloemkool) 
  • 1 pakje zeesticks (AH)
  • tahini
  • 1 rode paprika
  • 2 handjes rucola
  • zilveruitjes
  • kokosvet
  • avocado-mangosaus


Voor de avocado-mangosaus:
  • 1 avocado
  • 70 gr mango
  • sap van 1/2 limoen
  • een blokje van +/- 1 cm² verse gember (zonder schil)
  • 1 tl chilivlokken


Hoe bereid je het?
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de groentebroodjes in 5-7 min. af als de oven op temperatuur is.
  2. Maak de avocado-mangosaus door eerst de avocado schoon te maken (de schil eraf doen & de pit eruit) en in blokjes te snijden en 70 gr verse mango in stukjes te snijden of dezelfde hoeveelheid diepgevroren mango af te wegen. Pers 1/2 limoen en mix nadien alle ingrediƫnten voor de saus in een blender.
  3. Doe vervolgens wat kokosvet in een antikleefpan en bak de zeesticks in enkele minuten goudbruin. Keer ze regelmatig om.
  4. Ondertussen kan je de paprika schoonmaken en hem in blokjes snijden.
  5. Snijd de afgebakken groentebroodjes doormidden en beleg ze als volgt: besmeer ze eerst met een laagje tahini; nadien leg je er wat zilveruitjes, rode paprika, twee zeesticks & een half handje rucola op. Bedek de andere kant van het groentebroodje met een flinke laag avocado-mangosaus en leg het tenslotte bovenop het andere deel van je broodje.

Smullen maar! 

1 opmerking: