dinsdag 11 december 2018

Herfstige vegetarische quiche met kidneybonen

Aangezien de mensen in mijn omgeving verzot zijn op mijn quiches heb ik mijn creativiteit nog eens de vrije loop gelaten. Een quiche is trouwens erg handig als je geen grote groenteneter bent. Je krijgt namelijk een grote portie groenten naar binnen zonder het echt te beseffen omdat de andere ingrediënten voor het grootste deel de smaak verdoezelen.

Wat heb je nodig?

  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg (230 gr)
  • 1 blik kidneybonen (400 gr)
  • 1 grote ui
  • 1 grote stengel prei
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 80 gr Boursin (basilicum-pijnboompitten)
  • 250 gr ricotta
  • 3 eieren
  • 50 gr fetakaas (of geitenkaas)
  • 1 klein handje pijnboompitten
  • peper & zout
  • kokosolie


Hoe bereid je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed een gepaste, ronde bakvorm met het bladerdeeg en prik er met een vork een aantal gaatjes in. Knip het overbodige bakpapier eraf.
  3. Snipper het teentje knoflook fijn en snijd de ui in reepjes. Fruit het samen in een grote pan met wat kokosolie.
  4. Snijd de paprika in reepjes en de stengel prei in stukjes. Voeg de groenten toe aan de ui in de pan en bak nog eventjes mee.
  5. Giet het blik kidneybonen af in een zeef en spoel ze onder de kraan tot het stopt met schuimen. Hang de zeef nadien in een kookpot en laat ze uitlekken.
  6. Meng in een diepe kom de ricotta, eieren en Boursin. Voeg naar eigen smaak peper & zout toe.
  7. Voeg de groenten uit de pan en de pijnboompitten toe aan de mengeling en roer goed.
  8. Verdeel de mengeling over de bladerdeegbodem en werk af met wat verbrokkelde fetakaas.
  9. Plaats de quiche in de voorverwarmde oven voor 45 tot 50 min. tot het bladerdeeg mooi lichtbruin gebakken is en de vulling gestold is.
  10. Laat eventjes afkoelen op een rooster en val nadien aan!


Geniet ervan! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten