maandag 18 juni 2018

Verfrissend aardbeien-kwarkbrood

Dit broodje is heerlijk als tussendoortje of ontbijt op warme zomerdagen! Aangezien er kwark in zit, moet je het zeker in de koelkast bewaren. Begin jij ook al te watertanden bij het zien van deze verfrissende, gezonde snack? Je kan de yoghurt ook vervangen door een plantaardige melk om het lactosevrij te houden. Ik weet wel nog niet hoeveel ml je dan zou moeten gebruiken.


Wat heb je nodig?
  • 150 gr havermout
  • 100 gr boekweitmeel/ meergranenmeel
  • 280 gr Griekse yoghurt/kwark
  • 1 middelgroot ei
  • 1 banaan
  • +/- 2 handjes aardbeien in stukjes 
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • Handje ongezouten noten
  • Handje cacao nibs of bakvaste chocoladedruppels
  • Sap van ½ citroen
  • Snuf zout

  • Siliconen cakeblik (Ik denk niet dat het met een klassiek bakblik zou lukken want de aardbeien worden tijdens het bakken stroperig. Ze zouden dus aan het bakblik kunnen blijven plakken.)
  • Handmixer


Hoe bereid je het?
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de aardbeien proper en snijd ze in stukjes. Hak de noten grof.
  2. Meng eerst het meel, de havermout, het bakpoeder & het zout in een grote kom.
  3. Mix daarna in een andere kom met een handmixer de banaan, de yoghurt/kwark, het ei & het citroensap tot een luchtig beslag.
  4. Voeg nu langzaam en al roerend de droge ingrediënten toe aan de natte ingedriënten.
  5. Spatel de cacao nibs/bakvaste chocoladedruppels, stukjes aardbeien & noten door het beslag en giet het geheel in het siliconen cakeblik.
  6. Zet het cakeblik in het midden van de oven en bak het brood ongeveer 50 minuten. Het broodje moet langer bakken dan je denkt door de aardbeien die veel vocht afgeven. Na 40 min. kwam een satéprikker er bij mij al proper uit, maar het broodje was nog niet voldoende doorbakken. 
  7. Laat het pareltje lang genoeg afkoelen zodat de aardbeien terug wat kunnen opstijven. 
Het fijne aan dit broodje is dat je de plakjes gemakkelijk enkele maanden kan invriezen. Je kan dan gewoon 's avonds als ontbijt voor de volgende dag een plakje uit de diepvries nemen.

Laat het smaken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten