zondag 13 september 2020

 Italiaanse vegan ham-kaasbroodjes

Deze broodjes doen me erg denken aan 'spaghetti'-bladerdeeghapjes uit de oven. Ik vind ze heel 'cheesy' smaken en dus zeker geslaagd! Bovendien zijn deze lekkere broodjes voorbereid in slechts een tiental minuutjes.

Wat heb je nodig voor 6 broodjes?

  • 1 rechthoekige bladerdeeg
  • Tomaat-basilicumspread (Lidl)
  • 100 gr vegan spekjes (bv. AH)
  • een potje haver crème fraîche
  • 3 sneetjes Violife kaas
  • 3 el edelgistvlokken 
  • 1 el uienpoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • peper naar smaak
  • een beetje plantaardige melk om te bestrijken


Hoe bereid je het?
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verdeel de bladerdeeg in 6 rechthoeken van gelijke grootte.
  3. Maak de 'cheesy' vulling voor de broodjes door de crème fraîche te mengen met de edelgistvlokken, de spekjes & de kruiden.
  4. Beleg elke strook bladerdeeg met een laagje tomaat-basilicumspread, vervolgens een laagje kaas en ten slotte een dikke el kaasvulling met spekjes.
  5. Vouw de broodjes dicht, maak wat sneetjes in de bovenkant en bestrijk met de melk.
  6. Schuif de afgewerkte exemplaartjes voor 20-25 min. de oven in.

Hopelijk kan het resultaat jou ook bekoren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten