Italiaanse vegan ham-kaasbroodjes
Deze broodjes doen me erg denken aan 'spaghetti'-bladerdeeghapjes uit de oven. Ik vind ze heel 'cheesy' smaken en dus zeker geslaagd! Bovendien zijn deze lekkere broodjes voorbereid in slechts een tiental minuutjes.
Wat heb je nodig voor 6 broodjes?
- 1 rechthoekige bladerdeeg
- Tomaat-basilicumspread (Lidl)
- 100 gr vegan spekjes (bv. AH)
- een potje haver crème fraîche
- 3 sneetjes Violife kaas
- 3 el edelgistvlokken
- 1 el uienpoeder
- 1 tl Italiaanse kruiden
- peper naar smaak
- een beetje plantaardige melk om te bestrijken
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel de bladerdeeg in 6 rechthoeken van gelijke grootte.
- Maak de 'cheesy' vulling voor de broodjes door de crème fraîche te mengen met de edelgistvlokken, de spekjes & de kruiden.
- Beleg elke strook bladerdeeg met een laagje tomaat-basilicumspread, vervolgens een laagje kaas en ten slotte een dikke el kaasvulling met spekjes.
- Vouw de broodjes dicht, maak wat sneetjes in de bovenkant en bestrijk met de melk.
- Schuif de afgewerkte exemplaartjes voor 20-25 min. de oven in.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten